In een overzichtelijk en netjes kantoor is het een stuk prettiger werken dan in een grote chaos. Een opgeruimde werkomgeving geeft rust in je hoofd wat resulteert in een hoger werktempo. Je kunt je immers beter concentreren en zult merken dat je een stuk alerter bent. Het is daarom verstandig om één of meerdere archiefkasten in je kantoor te plaatsen. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van je kantoor. Voor iemand die thuis een kantoor heeft, kunnen één of twee kasten voldoende zijn. Echter voor grote kantoorpanden zijn meerdere archiefkasten aan te raden. Om al jouw klantendossiers, facturen of jaaradministratie veilig én netjes op te bergen, geven wij je in dit artikel ons advies voor de beste archiefkast.   

Archiefkast met veel mogelijkheden
Een absolute topper is de Galant opbergcombinatie. Deze witte archiefkast van 3.20 meter x 1.20 meter is uitermate geschikt voor op kantoor en voldoet volgens verschillende normen aan diverse eisen ten aanzien van duurzaamheid en stabiliteit. Ideaal aan deze kast is de afwisseling van open en gesloten delen. Spullen die je minder vaak nodig hebt, kun je opbergen achter de deuren. Deze zijn voorzien van een ingebouwde demper  waardoor ze stil en zacht sluiten. Mappen voor dagelijks gebruik staan daarentegen prima in het zicht. Achter de planken is voldoende ruimte om eventuele snoeren en kabels te verzamelen. Deze kunnen door de opening die aan de achterkant van de kast zit. Ook op ongelijke vloeren is deze archiefkast prima te plaatsen. Door de verstelbare poten kun je er namelijk op vertrouwen dat de kast stevig staat. Met gratis tien jaar garantie loop je geen enkel risico bij de aanschaf van één of meerdere Galant opbergcombinaties.

Bestel de Galant Opbergcombinatie direct online bij IKEA

Volledig gesloten archiefkast
Wil je liever niets in het zicht? Kies dan voor de HÅLLAN opberger met deuren. Ideaal om kleine kantoorspullen zoals kopieerpapier, voorraden nietjes, plakband, memoblokjes of pennen op te bergen. Maar ook belangrijke administratie kan opgeborgen worden in de HÅLLAN opberger. Deze archiefkast is extra veilig doordat je de kast kunt afsluiten met een standaard hangslot. De archiefkast kun je naar eigen wens indelen. Zo kun je kiezen om er wel of geen planken in te doen en wel of niet magneten te bevestigen aan de buitenzijde. Het is wel belangrijk om de opberger aan de muur te verankeren. Je loopt het risico dat de kast anders gaat kantelen. Ook deze archiefkast is getest voor gebruik op kantoor en voldoet volgens diverse normen aan de eisen van duurzaamheid en stabiliteit. De HÅLLAN opberger is vooral geliefd bij mensen die thuis een kantoor hebben.

Bestel de HÄLLAN Opberger direct online bij IKEA

Opbergruimte voor hangmappen
Deze archiefkast is eigenlijk overal onmisbaar. Of je nu werkt op een kantoor aan huis of in een groot kantorencomplex. De ERIK archiefkast heeft namelijk lades voor hangmappen waardoor je het sorteren en opbergen van papieren heel eenvoudig maakt. Dit soort archiefkasten zijn een hele mooie aanvulling op bijvoorbeeld de Galant of de HÅLLAN archiefkasten. Het is mogelijk om alle lades op slot te doen. Zo kun je vertrouwelijke informatie veilig opbergen op jouw kantoor. De archiefkast is prettig in gebruik; door het blokkeerstuk kun je de lades namelijk nooit te ver uittrekken. De ERIK archiefkast is 41centimeter bij 104 centimeter, verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart én wordt geleverd met slot en sleutel.

Bestel de ERIK Archiefkast direct online bij IKEA