Vaak is een kantoor strak en zakelijk ingericht. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar zorg er wel voor dat het ook sfeervol is op kantoor. Een gezellige omgeving stimuleert mensen om creatiever te zijn. Het uiterlijk van uw kantoor kan er dus voor zorgen dat de productiviteit van werknemers toeneemt. In dit artikel leest u zes tips voor een sfeervolle inrichting bij u op kantoor.

Tip 1: Maak het wachten aantrekkelijk
In een groot bedrijf is vaak ook een wachtruimte aanwezig. Mensen die hier plaatsnemen zijn meestal klanten of sollicitanten. Wachten is nooit fijn, dus zorg ervoor dat deze ruimte aantrekkelijk en gezellig is. U kunt bijvoorbeeld een sfeervolle zithoek maken. Plaats hierin comfortabele stoelen en een mooie tafel. Zorg voor wat lectuur en zet hier en daar een plant neer. Als u ook nog zorgt dat er koffie aanwezig is, zal niemand problemen hebben met wachten.

Tip 2: Kies juiste kleur voor kantoor
De kleur van uw kantoor is heel bepalend. Veel zwart, wit of grijs maakt het saai en daarom is het aan te bevelen om met kleuren te werken. Vaak willen ondernemers één stijl en laten zij de kleur van het bedrijfslogo terugkomen in het interieur. Maar als dit heel felle kleuren zijn, is dat niet echt sfeervol. Gebruik in dat geval van deze kleur een wat rustigere variant. Uiteraard is het ook mogelijk andere basiskleuren te kiezen.

Tip 3: Vergeet uw eigen kantoor niet
Waarschijnlijk komen de meeste klanten in uw kantoor. Zorg daarom dat deze ook mooi ingericht is. Voor uzelf is het tevens erg prettig als er een juiste sfeer hangt. Houdt u van robuuste meubelen? Kies dan een stevige en ergonomische bureaustoel, uiteraard met een mooi en groot bureau. Tegenwoordig is de boomstamtafel zeer populair voor in kantoor. Deze wordt ook vaak gezien in vergaderruimtes.

Tip 4: Creëer de juiste sfeer met goede verlichting
Iedere ruimte op kantoor vraagt weer om een andere verlichting. Zorg dat ook deze sfeervol is. Een kantoor met tl-buizen is echt niet meer van deze tijd. Kies liever voor licht dat een beetje tussen kunstlicht en daglicht in zit; te fel licht maakt een ruimte namelijk heel ongezellig. Pas op dat u niet voor geel licht kiest. Dit licht staat wel heel warm en gezellig, maar veel mensen ervaren het als vermoeiend voor hun ogen. Goede verlichting kiezen is dus best heel lastig. Een mooie oplossing is daarom instelbare en dimbare ledverlichting. Hiermee kunt u altijd het licht aanpassen aan de situatie.

Tip 5: Maak kantine aantrekkelijk
In de kantine is het belangrijk dat werknemers tot rust komen. Creëer een mooie eetkamer en zet een grote eettafel met comfortabele stoelen neer. Daarnaast kunt u de ruimte aankleden met planten en leg eens een stapeltje tijdschriften neer. Als werknemers zich hier op hun gemak voelen, kunnen zij na hun pauze weer fris aan het werk. Vergeet ook niet een praktische keukenhoek in de kantine aan te brengen.

Tip 6: Koop planten voor gezelligheid én gezondheid
Een kantoor zonder planten is maar saai. Gebruik deze dan ook om het gezellig te maken. U kunt vragen of de schoonmaakster deze planten geregeld water wil geven. Als deze mogelijkheid er niet is, kunt u kijken naar grote planten die heel weinig water nodig hebben. Door de planten creëert u een groen en sfeervol kantoor met ook nog eens een gezond binnenklimaat.

Zakelijk én sfeervol kantoor
Vindt u het moeilijk om een balans te vinden tussen een zakelijk en sfeervol kantoor? Bedenk dan dat u niet perse hoeft te kiezen tussen deze twee. Een kantoor die goed is ingericht, is namelijk meteen zakelijk én sfeervol. Voor uw medewerkers een fijne plek om te werken en klanten krijgen een goede indruk van u en uw bedrijf. Het loont zelfs om geld te lenen voor een goede opknapbeurt. Dat zult u zeker weer terugverdienen als uw imago een flinke boost krijgt.