Werknemers op kantoor gebruiken vaak meer dan één monitor. Het is daarom van groot belang dat deze beeldschermen aan de juiste eisen voldoen. Maak dus geen verkeerde keuzes door dezelfde monitor als bij u thuis aan te schaffen. In dit blog staan een aantal waardevolle adviezen.

Beeldkwaliteit, ergonomie en kijkgemak
Bij de aanschaf van een monitor is het begrijpelijk dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Het aanbod is enorm en in winkels of op internet zijn dan ook talloze displays te koop. Dit maakt een aankoop zeer lastig, want uiteraard wilt u op kantoor het beste materiaal hebben staan.

Kies in ieder geval niet voor de standaard multimediabeeldschermen of voor speciale gaming monitoren. Deze zijn totaal ongeschikt voor werkzaamheden op kantoor. Om tot een juiste keuze te komen, is het raadzaam om te letten op: beeldkwaliteit, ergonomie en kijkgemak.

Goede en scherpe beeldkwaliteit
Omdat op kantoor heel wat uren achter een monitor versleten worden, is het zeer belangrijk dat de beeldkwaliteit goed en scherp is. Daarnaast is een brede kijkhoek en een hoge kleurechtheid erg prettig. Vooral voor mensen die grafische werkzaamheden uitvoeren is dit eigenlijk een must.

Voor een goede beeldkwaliteit kunt u het beste een monitor aanschaffen die minimaal een 23 inch scherm met Full HD-resolutie heeft. Voor de brede kijkhoek, de hoge kleurechtheid en een hoger contrast is een IPS-paneel nodig. Als u bij de aankoop op deze eisen let, bent u verzekerd van een kwalitatief goede monitor voor op kantoor.

Goede werkhouding zeer belangrijk
Kantoormedewerkers zitten een groot deel van de dag achter hun bureau. Het is daarom heel belangrijk dat zij een goede werkhouding aannemen. U kunt hiermee zeker het ziekteverzuim terugdringen. Zorg dus dat er gewerkt kan worden achter ergonomische monitoren. Deze beeldschermen zijn ideaal doordat zij in hoogte versteld kunnen worden. Op deze manier staat de monitor altijd op ooghoogte van de medewerker.

Het draaien en kantelen van een monitor is vaak mogelijk bij een zakelijk exemplaar. Soms kan het zijn dat dit nog niet voldoende voor de werkplek is. U kunt dan eens kijken naar de VESA-optie; hierbij is het mogelijk om het beeldscherm aan een flexibele muur- of bureaubeugel te monteren. Let hier bij de aanschaf goed op. Niet alle monitoren hebben namelijk deze optie, maar vaak ziet men dit wel bij de zakelijke monitoren.

Prettig voor de ogen
De hele dag turen naar een beeldscherm is een behoorlijke belasting voor de ogen. Het is daarom heel belangrijk dat een monitor blauw licht filtert en niet flikkert. Dit is een stuk prettiger voor de ogen. Tegenwoordig wordt in de fabrieken deze techniek al geïntegreerd in zakelijke beeldschermen.

Als medewerkers op kantoor veel last hebben van het zonlicht of van andere lichtbronnen, kies dan voor een monitor met een antiglans of mat display. Dit voorkomt heel goed de weerkaatsing van het licht. Op deze manier is er altijd een goed zicht op het scherm en kunnen de medewerkers prettiger werken.