Wie een kantoorbaan heeft, maakt soms lange dagen. Een opdracht die gauw nog even afgemaakt moet worden, een vergadering; er is altijd wel iets dat voor een lange werkdag kan zorgen. Het is daarom van groot belang dat het kantoor waar u werkt er gezellig uitziet. Vaak denken mensen, en vooral mannen, dat zij dit niet zo belangrijk vinden. Ze zijn volledig gefocust op hun werk en menen geen tijd te hebben om het kantoor wat gezelliger in te richten. Toch is het verstandig om hier eens serieus naar te kijken. Het is namelijk gebleken dat werknemers veel effectiever kunnen werken in een kantoor die naar hun smaak is ingericht. Om u op weg te helpen, volgen hier een aantal leuke tips.

Vloerkleed verhoogt sfeer in kantoor
Een kantoorruimte is vaak voorzien van een gladde vloer. Dit kan laminaat zijn of bijvoorbeeld zeil. Lekker gemakkelijk; het is stofvrij en goed schoon te houden. Maar gezellig is zo’n vloer natuurlijk niet. Om hygiënische redenen legt u misschien liever geen hoogpolig tapijt in uw kantoor, maar heeft u al eens gedacht aan een vloerkleed? Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en verhogen de sfeer in uw kantoor. Als u kiest voor een kleed met meerder kleuren, staat dit ook nog eens ontzettend vrolijk.

Natuurlijke materialen
Natuurlijke sferen zijn het prettigst om in te werken. Ook bij een minimalistische inrichting kan dat gerealiseerd worden. Kies bij de aankoop van accessoires dan vooral voor natuurlijke materialen. Een hanglamp van hout geeft bijvoorbeeld een heel mooi en gezellig effect. Daarnaast biedt het u voldoende licht om goed uw werk uit te kunnen voeren.

Oud papier in rieten mand
Nergens wordt zoveel papier gebruikt dan op kantoor. Daardoor ontstaat er ook een grote afvalstroom. Dit papier moet natuurlijk tijdelijk ergens worden opgeslagen. Vaak staan er in kantoorruimtes grote en saaie afvalbakken. Deze kunt u beter meteen de deur uit doen. Zo’n grijze bak staat heel ongezellig. Zoek naar een decoratieve oplossing en plaats bijvoorbeeld een gezellige rieten mand. Genoeg ruimte om daar het oud papier in te verzamelen.

Gezellig bureaulampje
Mensen werken het liefst aan een leeg bureau. Dit geeft rust en zorgt voor weinig afleiding. Maar een leeg bureau is ook heel kaal en ongezellig. Om het aanzicht iets aantrekkelijker te maken, kunt u een mooi bureaulampje op het bureau zetten. Dit staat heel erg decoratief, maar is ook nog eens heel handig. Als u veel schrijfwerk heeft, is het erg prettig dat u voldoende licht boven uw werk heeft.

Foto’s op kantoor
Fotolijstjes doen het altijd goed op kantoor. Of het nu een foto is van uw geliefde, uw kinderen, familie of een huisdier; ze brengen gezelligheid en sfeer. Om te zorgen dat het niet te rommelig wordt, kunt u kiezen voor lijstjes met een strak uiterlijk en dezelfde kleur. Zorg dat het goed past bij de rest van de inrichting.

Kantoorramen
Voor veel kantoorramen hangen jaloezieën. Men denkt dat dit een heel praktische oplossing is. Maar niks is minder waar. Jaloezieën trekken veel stof aan en moeten dus vaak worden afgenomen. Bovendien is veel stof voor medewerkers met een allergie erg onprettig. Kies voor mooie gordijnen die makkelijk schoon te houden zijn. U zult zien dat het ook nog eens een stuk gezelliger staat.

Wand opvrolijken met mooie klok
Mensen die werken, moeten ook vaak de tijd in de gaten houden. Bepaalde taken moeten op een bepaald tijdstip af zijn of er komt op een afgesproken tijdstip een klant langs. Ook al is de tijd altijd zichtbaar op een laptop, computer of telefoon,  toch vinden veel mensen het zeer prettig als er een grote klok aan de muur hangt. Dit is meteen een mooie decoratie voor op uw kantoor en die kale wand is ook gelijk een stuk gezelliger.

Kantooraccessoires
Natuurlijk wilt u een praktisch kantoor, maar besef dat een mooi ingericht kantoor net zo belangrijk is. Het verhoogt het werkplezier voor uzelf, maar ook voor uw werknemers. Bovendien is het fijn om klanten te verwelkomen in een gezellige omgeving. Met een aantal leuke accessoires is een kantoor heel gemakkelijk om te toveren in een aantrekkelijke werkomgeving.