Misschien vraagt u zich ook wel eens af hoe u de productiviteit en de tevredenheid van uw werknemers kunt verhogen. Heeft u wel eens gedacht aan de inrichting van het kantoor? Steeds meer kantoren hebben een mooie en inspirerende industriële inrichting. Wie werkt in zo’n kantoor voelt zich gelukkiger en voert daardoor beter en meer werk uit. Een industrieel kantoor herkent u aan neutrale kleuren, metaal, opvallende accessoires en een combinatie van robuuste meubels. Deze inrichting straalt rust uit en is dus zeer geschikt voor een kantoor. In dit artikel zetten wij drie tips op een rij om uw kantoor in een inspirerende omgeving te veranderen.

Tip 1: Combineer om sfeer te verhogen
In een industriële inrichting is metaal natuurlijk onmisbaar. Naast de gave look zijn kantoormeubelen ook meteen heel stevig. Vooral op kantoor, waar verschillende mensen veelvuldig gebruik maken van de diverse meubels, is dit een bijkomend voordeel. Verder kunt u het kantoor vullen met hippe metalen archiefkasten en gebruik maken van grote metalen fabriekslampen. Let er wel op dat u ook contrasterende materialen gebruikt. De sfeer kan anders kil of grauw worden. Een aanrader is meubels te kiezen die metaal met hout of leer combineren. Uiteraard kunt u ook een aantal Chesterfields neerzetten. Door deze lederen banken en stoelen wordt het interieur helemaal af en heeft u meteen een warme en gezellige loungeruimte.

Tip 2: Kies voor ruwe vloer
Ook de vloer is een belangrijk item. Bij binnenkomst valt deze meteen op en het is dan ook aan te raden om te kiezen voor een ruwe vloer in neutrale kleuren. U kunt naar eigen smaak gaan voor een ruwhouten vloer, een betonnen vloer, een pvc-vloer met betonlook of een gietvloer. Al deze soorten passen prima bij een industriële inrichting. Kies dus absoluut niet voor vloerbedekking of een vloer met een tuttig patroon. Voor wat betreft de kleur is grijs, gebroken wit of donker hout erg mooi. Indien u er zelf niet goed uitkomt, kunt u natuurlijk altijd een vloerspecialist om advies vragen.

Tip 3: Verwijder geen onafgewerkte elementen
Een kantoor met een industriële look is natuurlijk niet keurig afgewerkt. Prachtig zou zijn als uw kantoor in een oude woning of fabriekspand zit. U kunt dan heel mooi delen van de muur of het plafond onbewerkt houden. Juist onafgewerkt en grof is helemaal hip in een industriële inrichting. Zit er in kantoor dus een oude betonnen vloer? Lekker zo laten; mits het natuurlijk nog wel goed functioneert. Dit geldt ook voor bakstenen muren. De combinatie van onafgewerkte elementen en de robuuste meubels met glimmende accessoires maakt dat uw kantoorinrichting spannend en bijzonder is. Zeker weten dat uw werknemers hier met veel plezier in zullen werken!