Als u elke dag werkzaamheden op kantoor verricht, is het erg belangrijk dat u werkt in een inspirerende omgeving. Natuurlijk hoeft uw kantoor niet zo hip en modern te zijn als diverse grote concerns, maar zorg wel voor een aantal kleine aanpassingen. Hierdoor verbeteren uw prestaties, bent u creatiever en ook nog eens gelukkiger. Wie zegt dat een kantoorbaan saai is, heeft het volledig mis. Er zijn genoeg manieren om van uw werkplek een fijne en duurzame plek te maken.

Tussentijds ontspannen
Langdurig werken lukt het beste als u dit afwisselt met ontspanning. Zorg daarom in uw kantoor voor een ruimte waar dit mogelijk is. In deze ontspanningsruimte of in een speciale hoek kunt u bijvoorbeeld een lekkere loungebank neerzetten of een aantal zitzakken neerleggen. Indien er voldoende ruimte is, kunt u overwegen om ook een tafeltennistafel te plaatsen. Het is heerlijk om tussendoor even in beweging te komen en bovendien leert u uw collega’s meteen ook op een andere manier kennen. Ontspant u liever iets minder actief, kies dan voor een mooie boekenkast in de ontspanruimte en kruip met een tijdschrift even op de bank of in een zitzak. Hierna kunt u zich weer volledig concentreren op uw werk.

Maak uw kantoor persoonlijk
Onderzoeken hebben uitgewezen dat een ideale werkplek huiselijk aanvoelt. Zorg dus voor wat persoonlijke spullen op uw kantoor. Dit kunnen mooie fotolijstjes zijn, knutselwerken van uw kinderen of leuke souvenirs van diverse vakanties. Een favoriete plant is ook een aanrader. Naast dat planten erg gezellig staan, zorgen zij ook nog eens voor een betere luchtkwaliteit en verminderen ze stress. Groen op kantoor heeft dus een zeer positief effect. Voor extra gezelligheid kunt u de planten in kleurrijke potten zetten.

Opgeruimd kantoor geeft rust
Licht doet een mens goed. Ook op kantoor is het dus heel belangrijk dat er voldoende licht is. Een donker kantoor is niet goed voor de gemoedstoestand en vermindert bovendien de productiviteit. Naast voldoende lichtinval is een goed opgeruimde werkplek ook van belang. U zult merken dat u daar rustiger van wordt en tevens u spullen beter terug kunt vinden. Niks zo ergerlijk als iedere dag weer tussen de chaos uw paperassen bij elkaar zoeken. Ergert u zich aan rommelige collega’s? Overweeg dan een designkast als scheidingswand. Op deze manier creëert u een eigen plekje welke opgeruimd en netjes is.

Weg met geluidsoverlast
Op een kantoor waar meerdere mensen werken is altijd een vorm van geluidsoverlast. Veel werknemers vinden dit erg frustrerend. Lawaai zorgt niet voor een ontspannen gevoel en verlaagt dan ook de productiviteit. Om dit op te lossen kunt u (akoestische) scheidingswanden plaatsen. U zult verbaasd zijn hoeveel geluid deze wanden nog tegenhouden. Tegelijkertijd creëert u een stukje privacy op kantoor. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een koptelefoon op te zetten. Een perfecte manier om even afgesloten te zijn van de rest van het kantoorpersoneel.

Ergonomisch meubilair op kantoor
Een inspirerende werkplek stopt niet bij deze adviezen. Heeft u al eens gekeken naar uw bureau en bureaustoel? Deze kunnen heel erg van invloed zijn op uw werkplezier. Als u lekkerder zit, voelt u zich ook beter. U kunt dit bewerkstelligen met een goede ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau. Daarnaast zijn er nog diverse accessoires zoals een voetensteun of een ergonomisch toetsenbord die het werken op kantoor aantrekkelijker maken.