Staat u op het punt om een nieuw kantoor te betrekken? Dan komt er waarschijnlijk ontzettend veel op u af en is het vast fijn om houvast te hebben. In dit blog leest u aantal goede tips en adviezen. Zo kunt u met een gerust hart een nieuw avontuur tegemoet gaan.

De inrichting van het kantoor
Uiteraard is de eerste stap de algemene inrichting van het kantoor. Wat wilt u doen met de vloer, de wanden en het plafond? Meestal wordt er voor de kleur wit gekozen. Deze kleur is neutraal en houdt de omgeving rustig. Bovendien passen hier alle soorten meubels in. Denkt u dat wit te saai is? Overweeg dan eens om de kleuren van uw huisstijl en logo te gebruiken. Geef ook voldoende aandacht aan de verlichting. Het is prettig voor de medewerkers op kantoor als dit goed op orde is.

Bureaus, stoelen en kasten
Het kantoor moet natuurlijk ingericht worden met diverse kantoormeubelen. Het is belangrijk dat deze van goede kwaliteit zijn. Kies bijvoorbeeld voor bureaus die in hoogte verstelbaar zijn en geef de voorkeur aan een ergonomische bureaustoel boven een gewone. Zeker wanneer uw medewerkers meer dan vier aaneengesloten uren op hun werkplek zitten. Om het bureau overzichtelijk te houden is het handig een ladeblok te plaatsen. Hierin kunnen alle kantoorbenodigdheden opgeborgen worden. Voor belangrijke documenten en overig papierwerk kunt u een archiefkast neerzetten. Kleinere zaken die u ook niet moet vergeten zijn bijvoorbeeld een prullenbak, decoratie voor aan de muur, wat planten en een kapstok.

Kantooraccessoires
Als de basis van het kantoor eenmaal klaar is, is het tijd om op zoek te gaan naar accessoires. Indien er veel gepresenteerd moet worden, is het handig om whiteboards, prikborden en combiborden aan te schaffen. Daarnaast wordt flexibiliteit en privacy steeds meer een belangrijke factor op kantoor. Om dit te optimaliseren kunt u overwegen om scheidingswanden aan te schaffen. Deze zijn tevens ideaal voor de juiste akoestiek op kantoor.

Computers, printers en overige apparatuur
Een modern kantoor bezit natuurlijk over ontzettend veel apparatuur. Zonder computer, laptop, tablet of smartphone zijn kantoorwerkzaamheden bijna niet meer uit te voeren. Let hierbij ook goed op de juiste software. Tevens is het belangrijk dat u printers, scanners en een kopieermachine aanschaft. Het is nogal een behoorlijke investering; al die apparaten op kantoor. Denk daarom van tevoren goed na welke u echt nodig zult hebben.

Elektra en diverse aansluitingen
Zonder stroom zijn we nergens. Om al die mooie kantoorapparaten te gebruiken is er natuurlijk ook elektra nodig op uw kantoor. Tevens zijn er aansluitingen nodig voor de telefoon en voor het internet. Als u verstandig bent, laat u deze zaken door een externe partij regelen. Het is namelijk erg prettig als alle kabels netjes zijn weggewerkt. Als u dit vroegtijdig regelt, kunt u bij het betrekken van het kantoor gelijk gebruik maken van alle apparatuur.

Indien u alle bovengenoemde zaken doorgelopen hebt, kunt u bijna niet voor verrassingen te komen staan. Niks staat dan meer in de weg om heel functioneel en prettig te werken in uw nieuwe kantoorruimte. Alleen of samen met uw medewerkers!