Het leven op kantoor is de laatste jaren enorm veranderd. Waar pakweg tien jaar geleden alleen maar oog was voor productiviteit op de werkvloer, wordt anno 2019 steeds meer aandacht geschonken aan creativiteit en ontspanning. Werkgevers zijn er inmiddels wel achter: een werknemer die lekker in zijn vel zit, presteert vele malen beter. Het valt dan ook op dat steeds meer bedrijven  voor een ontspanningsruimte zorgen. Hier is het mogelijk om de accu weer helemaal op te laden. In dit blog leest u vijf leuke tips voor meer ontspanning op kantoor.

Tip 1: Creëer een ruimte die afwijkt van kantoor
Het is heel belangrijk dat de ontspanningsruimte niks wegheeft van het kantoor. Als deze twee ruimtes teveel op elkaar lijken, zal een werknemer zich er niet optimaal kunnen ontspannen. Zorg dus dat deze ruimte echt apart is van het kantoor en laat het een contrast zijn. Dus kies voor lekkere felle kleuren en zorg voor een toffe eyecatcher. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een tafeltennistafel of voetbaltafel en een knusse bank met lekkere kussens. Op deze manier ontstaat er een heel eigen look en kunnen werknemers heerlijk relaxen.

Tip 2: Voorkom geluidsoverlast
Houd rekening met veel geluid vanuit de ontspanningsruimte. Stelt u zich alleen maar eens twee werknemers voor die samen een potje tafeltennis spelen. Maar ook luidruchtig kletsende en lachende werknemers in het loungegedeelte kunnen voor overlast zorgen. Uiteraard mogen de mensen in de werkomgeving hier geen hinder van ondervinden. Maak daarom gebruik van geluidsabsorberende materialen. Ook akoestische panelen kunnen er goed voor zorgen dat geluidsoverlast beperkt wordt.

Tip 3: Totaal ander meubilair
Denk goed na welk meubilair u wilt plaatsen in de ontspanningsruimte. Het is juist leuk om hier af te wijken van de norm. Zet bijvoorbeeld een grote ronde tafel neer en stoelen die zeer comfortabel zitten. Ook een hippe bar met zitkrukken doet het altijd goed. Het zijn juist deze elementen die ervoor zorgen dat werknemers even uit de dagelijkse beslommeringen komen. Kies voor maatwerk; zo heeft u altijd een harmonieus geheel waarbij alles in het plaatje past.

Tip 4: Met de juiste verlichting meer sfeer
Op kantoor wordt vaak niet voldoende aandacht aan de verlichting besteedt. Terwijl dit wel een heel belangrijk item is. Licht heeft namelijk nogal invloed op een leefruimte. Zorg daarom voor verlichting in de ontspanningsruimte die sfeer en gezelligheid uitstraalt. Op deze manier voelt iedere werknemer die zich vanuit kantoor naar deze ruimte verplaatst meteen thuis.

Tip 5: Ontspannen in de buitenlucht
Extra leuk is ook een ontspanningsruimte buiten. Een kantoorbaan is altijd maar werken binnen vier muren. Even een frisse neus halen kan erg verhelderend werken. Een mooie kantoortuin of een overdekt terras kan een heel fijne plek zijn om even tot rust te komen. Ook hier kunt u kiezen voor comfortabel (tuin)meubilair.