Het wordt over een korte periode hopelijk weer zomers en warm: hoe zorg je dat je deze zomer het hoofd koel houdt en het kantoor lekker op temperatuur? Wat doe je aan naar je werk (en wat niet) en welke maatregelen nemen andere bedrijven eigenlijk?

Met het stijgen van het kwik, ligt een veranderend kantoorklimaat en daardoor misschien wel verminderde productiviteit op de loer. Deze tips helpen een handje voor die dagen dat de zon op zijn hoogst staat.

Gebruik zonwering

Voor wie op kantoor werkt, is het advies eigenlijk simpel, helemaal als er geen airco is: maak gebruik van de zonwering aan de buitenkant en de raamwering of verduistering aan de binnenkant. Begin daar op tijd mee, voordat de zon kans heeft gehad de ruimte of afdeling op te warmen. Ruimte met airco? Houdt de ramen dicht om het systeem niet te ontregelen.

Zet elektrische apparaten op non-actief

Voorkom dat het binnen te veel opwarmt en schakel elektrische apparaten (zoals printer en computer) en verlichting uit als deze niet worden gebruikt. Ze produceren namelijk warmte en geven deze af. En laat je dat nou net niet willen.

Kledingvoorschriften: korte broek of niet?

Elk jaar duikt ‘ie weer op: de discussie of het een goed idee is om in korte broek naar kantoor te gaan. Ook dit jaar zullen de meningen vast weer verdeeld zijn, over wat er onder representatief wordt verstaan. Of het nou wel of niet kan: luchtige, katoenen kleding zit het lekkerst tijdens warme dagen.

Tropenrooster

Sommige (oudere) gebouwen beschikken niet over een degelijke klimaatbeheersing, waardoor het binnen behoorlijk kan opwarmen. Zoals vorig jaar bij een bedrijf in Limburg. Daar liep het kwik ’s middags op naar zo’n 35 graden. Hun oplossing was het hanteren van een tropenrooster: de werknemers die op kantoor werkten mochten eerder naar huis.

Drink genoeg

In de categorie inkopper, maar wel degelijk nuttig en daarom het vermelden waard: drink genoeg vocht (neem het ook onderweg mee, in die hete tram of in de fietstas), wees matig met alcohol en nuttig niet al te zware maaltijden.

Bestel nu een airco of ventilator bij Coolblue of Manutan.