Op kantoor kan het al gauw rommelig ogen. Stapels papieren op het bureau, mappen, telefoons … voor u het weet zit u aan het einde van de dag in een grote puinhoop. Vooral op drukke en hectische kantoordagen sluipen dit soort situaties er nogal eens in. Toch werkt u veel productiever in een opgeruimd kantoor. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kantoor er iedere dag weer netjes uitziet. Wij helpen u graag op weg met vijf goede opruimtips.

Koop een dossierkast of ander opbergmeubel
Op ieder kantoor wordt gebruik gemaakt van dossiers. Het maakt niet uit in welke branche er gewerkt wordt. Vaak liggen deze her en der verspreid over de bureaus. Dit is echter niet nodig want veel dossiers gebruikt u niet eens elke dag. Deze kunt u dus heel gemakkelijk opbergen. Koop hiervoor een ruime dossierkast of een ander opbergmeubel. Zo heeft u niet alleen meer ruimte op uw bureau, maar ook nog eens meer overzicht. Een dossier in een kast is makkelijker terug te vinden dan een dossier tussen veel rommel op uw bureau.

Overbodige kantoorartikelen in afgesloten kast
Kantoorartikelen zijn er in overvloed. Denk maar eens aan pennen, nietmachines, notitieblokken, potloden, printerpapier, plakband en perforators. Veel van deze artikelen heeft u niet constant nodig. Berg deze daarom op in een afgesloten kast. Zorg wel altijd voor een paar pennen op uw bureau, dat werkt namelijk een stuk fijner. Mocht u een ander kantoorartikel nodig hebben, hoeft u alleen maar even naar de kast te lopen om deze te pakken. Zorg voor een afgesloten kast; dat oogt meteen een stuk netter.

Regelmatig bureau opruimen
Niks erger dan in de ochtend aan een rommelig bureau aanschuiven. Eigenlijk is dat al meteen een slechte start van de dag. Zorg er dus voor dat u iedere avond uw bureau netjes opruimt. Op deze manier kunt u iedere nieuwe werkdag fris en productief aan het werk gaan. Soms kan het rond lunchtijd al een enorme rommel op uw bureau zijn. Ruim deze dan ook eerst op vóórdat u gaat lunchen. Ook dan kunt u na een break weer lekker fris starten. Het is handig om vaste ‘opruimmomenten’ in te plannen. Op deze manier zult u veel productiever werken.

Niet alles op bureau is nodig
Heeft u uw bureau al eens nagelopen op onnodige dingen? Het zal u verbazen hoeveel spullen er liggen die u gedurende een werkdag niet eens nodig heeft. Natuurlijk is een foto van uw partner of kinderen heel erg leuk en gezellig, maar er zijn genoeg spulletjes die u prima weg kunt halen. Pennenbakjes of broodtrommels, oude dossiers … het zijn zomaar wat artikelen die u kunt opruimen en ze dan gedurende het werk niet eens mist. Door dit te doen is uw bureau ook meteen netjes en opgeruimd.

Prullenbak of tijdelijk in een kast?
Weggooien blijkt voor veel mensen nog lastig te zijn. Toch zullen er op uw bureau veel dingen liggen die eigenlijk niet meer nodig zijn. Uiteraard gooit u belangrijke dossiers niet weg, maar kijkt u maar eens goed wat er wel weg kan. Het is niet nodig om alles te bewaren. Als u echt twijfelt of het zomaar in de prullenbak kan, kunt u het ook een tijdje wegleggen in een afgesloten kast. Indien u na een maand het artikel nog niet mist, dan kunt u het best weggooien. Dat ruimt lekker op!