Een groot deel van de dag wordt doorgebracht op kantoor. Het is daarom van groot belang dat uw werknemers in een gezellige en fijne sfeer kunnen werken. Een prettige werkomgeving kunt u creëren door de juiste inrichting en de juiste meubels. Dit is niet even een kwestie van een paar kasten en bureaus neerzetten. Er komt meer kijken bij een goede kantoorinrichting, die naast de sfeer ook nog eens goed voor de gezondheid is. In dit artikel leest u drie inspirerende tips om van uw kantoor een fijne plek te maken voor uw werknemers.

Tip 1: Kies voor verschillende soorten werkplekken  
Veel mensen die op kantoor werken, zitten vaak en langdurig stil. Uiteraard is dit niet goed voor hun gezondheid. Het blijkt dat zelfs drie avonden in de sportschool doorbrengen nog niet voldoende is om het vele stilzitten te compenseren. Het is dus belangrijk om gedurende de dag voldoende te bewegen. U kunt dit bewerkstelligen door vaste werkplekken te vervangen voor zogenaamde flexplekken. Deze werkplekken zullen ervoor zorgen dat uw werknemers meer beweging krijgen. Diverse werkzaamheden kunnen afgewisseld worden; laat uw werknemers bijvoorbeeld e-mails beantwoorden aan een zit-sta bureau en laat ze lekker brainstormen op schommels in een loungehoek. Uiteraard moet zo nu en dan ook geconcentreerd gewerkt worden. Dit kan prima in een stilteruimte. Als laatste kunt u de kantine aantrekkelijker maken door er een tafeltennistafel te plaatsen. Zo kunnen uw werknemers in de lunchpauze even lekker bewegen. Meteen goed voor de onderlinge band tussen collega’s.

Tip 2: Koop meubels die passen bij uw bedrijf
Bij de inrichting van uw kantoor is het belangrijk na te gaan wat voor soort bedrijf u heeft. Is deze recht door zee, niet zeuren maar werken of doortastend en met een tikkeltje lef? Kies dan voor een creatieve industriële inrichting. Plaats stoere houten tafels, hang oude fabriekslampen op en kies meubilair van staal. Bij een jong, innovatief en artistiek bedrijf past meer kleur. Maak gebruik van diverse opvallende kleuren en combineer dit met materialen en vormen. Dit verhoogt de creativiteit van uw werknemers absoluut. Creatieve ideeën komen immers niet zomaar uit de lucht vallen. Een inspirerende werkomgeving helpt daarbij en verhoogt ook nog eens de productiviteit.

Tip 3: Stijlvolle meubels voor warm gevoel
Als u regelmatig klanten op kantoor ontvangt, is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan stijl en comfort. Onderhandelingen voeren lukt nu eenmaal beter in een behaaglijke ruimte dan in een kil en spartaans ingericht kantoor. Een stijlvolle inrichting geeft bezoekers een warm welkom. Maar ook voor uw eigen personeel is dit een aantrekkelijke werkomgeving. Zorg voor comfortabele banken en stoelen, laat bureaus op maat maken, kies voor designverlichting en plaats her en der een aantal kunstobjecten. Uiteraard kunt u dit aanvullen met mooie planten en bloemen. Soms is het lastig om een kantoor helemaal om te toveren. Een moodboard kan dan uitkomst bieden. Hierop kunt u van tevoren heel veel inspirerende ideeën verzamelen. Als het echt niet lukt, is het natuurlijk altijd nog mogelijk om een interieurarchitect of kantoorontwerper om advies te vragen.