Een veilige en gezonde werkomgeving is heel belangrijk voor medewerkers en het bedrijf. Het binnenklimaat op kantoor heeft zeker invloed op de gezondheid. Een goede luchtkwaliteit komt de gezondheid namelijk ten goede, maar zorgt ook nog eens voor een hoger energielevel. Uiteraard neemt de productiviteit van de werknemers hierdoor alleen maar toe. Er bestaan drie verrassende feiten over de invloed van een goede luchtkwaliteit op de productiviteit van de werknemers. Werkgevers: doe hier u voordeel mee!

Ziekteverzuim
Uiteraard zal iedere werkgever begrijpen dat een goede hygiëne op kantoor belangrijk is. Maar soms vergeet men dat de lucht daar ook bij hoort. Er bestaat namelijk wel degelijk een link tussen de luchtkwaliteit en het ziekteverzuim binnen een bedrijf. Het is vooral heel belangrijk dat er sprake is van verse luchttoevoer. Griep, astma, allergieën en verkoudheid zijn ziektegevallen die te maken hebben met de luchtwegen. Volgens onderzoeken bestaat er een relatie tussen deze gevallen en de mate van verse luchttoevoer.

Productiviteit
Wilt u het ziekteverzuim terugdringen? Meet dan zeker de hoeveelheid zuurstof in de ruimtes waar uw werknemers zitten. Meerdere onderzoeken hebben het effect van verse luchttoevoer op de productiviteit van werknemers bewezen. Deze onderzoeken zijn nog weer meer onderbouwd en uitgevoerd dan de onderzoeken die de invloed van verse luchttoevoer op het ziekteverzuim bekeken. Bij een verbeterde luchttoevoer neemt de productiviteit van werknemers zelfs met 3 tot 4 procent toe. U zult dit in de dagelijkse praktijk echt gaan merken.

Verontreinigingsbronnen
Als laatste is er nog de invloed van verontreinigingsbronnen. Naast dat verse luchttoevoer van grote invloed is op de productiviteit, heeft ook de aanwezigheid van verontreinigingsbronnen dit. Deze laatste heeft alleen een nadelige invloed en daarom wordt het ook aangeraden deze weg te nemen. Het blijkt dat hierdoor de productiviteit met maar liefst  5 procent stijgt. Staar u dus niet alleen blind op een verse luchttoevoer. Het ontbreken van verontreinigingsbronnen is net zo belangrijk.